שיער המושתל בקרקפת שלנו נלקח מאזור בגוף לו מאפיינים גנטיים שונים לעומת אזור הקרקפת, כשהמאפיין הבולט נוגע בעובדה כי מדובר באזור שעמיד בפני התקרחות. כך השיער המושתל ממשיך בצמיחתו לאורך שנות חייו של המטופל, כשאותו שיער שצומח מהווה שיער רגיל שאותו ניתן לצבוע, לגלח ולקצץ.
אנו חיים כיום בעידן בו טיפולי טיפוח וקוסמטיקה הם דבר שאנו משתפים בו אחרים. ביצוע השתלת שיער מהווה פתרון יעיל וקבוע לבעיות התקרחות. כל מי שמעוניין לבצע הליך של השתלת שיער חשוב שיכיר לעומק את הנושא, את כלל הפרוצדורות ואת הסיכונים הכרוכים בתהליך.
נשירת שיער – הליך טבעי
כפי הידוע, נשירת שיער הינו הליך טבעי. במצב תקין כל אדם מאבד בכל יום בין 80 ל-100 שערות. השערות חיות סביב מעגל הכולל שלושה שלבי צמיחה ונשירה – אנגן, קטגן וטלוגן. כל שלושת השלבים מתרחשים בו זמנית, כששלב האנגן נמשך בין שנתיים לשש שנים ושלב הנשירה, המוכר כשלב הטלוגן, אורך כ-100 ימים.
נשירת שיער לאחר ביצוע השתלה
בצוע של הליך השתלת שיער אמור להחזיק מעמד מעבר לתהליך הנשירה הטבעי. הציפייה לאחר ביצוע ההשתלה היא לשיער עשיר. על כן, חשוב לבחור במרפאה מקצועית ומובילה לביצוע הליך זה.
נשירת שיער לאחר השתלה יכולה לקרות בשל שתי סיבות עיקריות. סיבה אחרת לנשירה שכזו היא הלם. ביצוע ההליך מהווה אקט טראומתי עבור הקרקפת, בה מתבצעים חתכים קטנים, כשבאותם חתכים מניח הרופא המטפל את השתלים. כתוצאה מאותו הלם, יש מקרים קלים יותר של נשירה זמנית בלבד אשר קורית בתקופת ההתאוששות להליך ביצוע ההליך.
סיבה נוספת לנשירת שיער לאחר ביצוע השתלה קורית בשל מצב של דחיית השתלים. דחיית השתלים על ידי הגוף לא תאפשר צמיחה ואף תוביל לנשירה של השיער. על כן, במרפאתנו אנו עורכים בדיקות מקדימות על מנת לבחון האם קיים סיכוי לתופעה זו וזאת בכדי ליידע את המטופלים ולהעריך את הצלחת ההליך.
לצד התופעה המצערת של נשירת שיער לאחר השתלה, ישנם מקרים בהם מרפאות להשתלת שיער בוחרות לעשות שימוש בשיער ממקום לא מתאים בגוף המטופל. הדבר עלול להוביל לתוצאות לא רצויות, כשבין אלו נראה גם נשירה של שיער.