טיפול PRP

השתלת שיער dhi ללא גילוח

סרגל מאמר

תוכן עניינים
מחשבון זקיקים
דוקטור קיניאס
דוקטור קיניאס

דוקטור קיניאס דוזומז מומחה לכירורגיה לשיקום שייר בשיטת Choi DHI

טיפול PRP – בדגש לשיער

גברים ונשים רבים סובלים משיער דליל ומקריח, כשהם תרים אחר פתרונות כנגד היווצרות של מפרצים ונסיגת קו השיער. בין היתר, נחשפים אותם גברים ונשים לפרסומים רבים אודות שיטות שונות לטיפול בנשירת שיער בין היתר בטיפול prp. 

אחת מהטכניקות החדשות והמתקדמות הינו טיפול PRP לשיער. טיפול של פלזמה עשירה בטסיות שרושם כיום הצלחה רבה. מהו בעצם טיפול PRP? כיצד הוא מתבצע? איך הוא משפיע על צמיחת השיער? והאם קיימות ראיות מדעיות ומבוססות ליעילות טיפול זה?

 

מהו בעצם טיפול PRP פלזמה עשירה בטסיות?

ההגדרה המילולית באה להסביר אודות ייצור של פלזמה המופקת מהדם בגופנו. מדובר בעצם בפלזמה בה נוזל מרוכז של טסיות דם להן הרכב חלבונים ייחודי. הרכב החלבונים הייחודי מתקבל לאחר ביצוע הרחקה של חלק מרכיבי הדם האחרים (בין היתר, הרחקה של תאי דם אדומים) באמצעות צנטריפוגות, כשאלו מפרידות את הדם לחלקים שונים וכך אותן טסיות דם מבודדות. 

לתפקיד הפלזה בגופנו, שנראית כנוזל צהבהב, חשיבות רחבה. אותה פלזמה מכילה את תאי הדם המופרדים, כשאלו נעים בגוף ממקום למקום. כל פלזמה מספקת רכיבים חיוניים לגוף, היא מאפשרת לגוף ליהנות ממאגר של חלבונים זמינים בהם ניתן לעשות שימוש בעת הצורך ולוקחת תפקיד חשוב ומשמעותי בשמירה על איזון אלקטרוליטי (איזון של מינרלים המצויים בגוף ומסייעים לתפקודו התקין)

אותו טיפול בפלזמה מאפשר בעצם לנצל את הדם בגופנו גם בעבור האצת צמיחת השיער. טיפול זה מבוסס על הזרקה של טסיות אל אזורי הקרקפת הנחשבים לבעייתיים. את הטיפול ניתן לשלב יחד עם פתרונות נוספים כנגד התקרחות, כשאלו כוללים כמובן גם תהליך של השתלת שיער. 

כיצד מתבצע טיפול ה-PRP?

טיפול ה-PRP כנגד נשירת שיער כולל שני שלבים עיקריים. בשלב הראשון, נלקחת דגימת דם מהמטופל, כשמתוך אותה מנת דם נעשית הפרדה של מרכיבי הדם באמצעות אותה צנטריפוגה. 

בשלב השני הפלזמה מבודדת מהדם והיא מוזרקת לתוך הקרקפת באזורים המקריחים. מדובר במפגש אחד עם הרופא המטפל שאמור לארוך כשעה ובו מבצע הרופא מספר זריקות. 

מה כוללת אותה פלזמה המוזרקת לקרקפת בטיפול PRP?

אותה פלזמה שנוצרה כוללת בתוכה מספר גורמי גלידה חיוניים.

 אלו כוללים את גורם הגדילה PDGF (Platelet-derived growth factor), גורם גדילה TGF-β (Transforming growth factor beta ), גורם גדילה של הלימפה וכלי הדם – VEGF (Vascular endothelial growth factor), גורם גדילה של שכבת העור החיצונית – EGF (Epidermal growth factor) וגורם גדילה דמוי אינסולין – IGF (Insulin-like growth factor).

כל גורם גדילה עובד באופן שונה אך לכולם אותה מטרה – האצה והתמיינות של תאים. גורמים אלו, כאמור, תורמים את חלקם גם באזורי הקרקפת. חוקרים בתחום השיער והעור משערים שאותם הורמונים הקיימים בגורמי הגדילה מגרים את הפעילות והתפקוד של תאי הגזע בבסיס זקיקי השיער ובכך תורמים לצמיחה מואצת יותר של שיערות חדשות. 

בחינה מדעית של טכניקת ה-PRP

גם היום קיימים מחקרים ובחינות של עולם המדע בכל הנוגע לטכניקה זו. 

מחקר מ-2016 שנערך בספרד וכלל כ-25 מתנדבים בחן את טיפול ה-PRP. כל מתנדב במחקר זכה לטיפול בצד אחד של הקרקפת, כשבצד השני ניתן טיפול דמה – סך הכל שלושה טיפולים בחודש אחד. 

החוקרים בחנו את רמת צמיחת השיער וצפיפותו לאחר שלושה חודשים ואף אחרי חצי שנה מרגע קבלת הטיפול הראשון. הממצאים הראו כי אותו צד בקרקפת שזכה לטיפול PRP נרשמה עליה במספר זקיקי השיער בשלב האנגן (שלב הצמיחה הפעילה) ובצפיפותם וזאת בהשוואה לצד הדמה. 

מחקר נוסף מ-2015 שנערך בהודו, כלל כ-20 נבחנים, כשחצי מהם זכו לטיפול PRP והחצי השני קיבלו טיפול דמה. הטיפול שניתן לנבחנים ארך כשלושה חודשים, כשבמשך זמן זה קיבלה הקבוצה הראשונה זריקות עם טסיות דם בכל 2-3 שבועות. 

גם מחקר זה הוביל לתוצאות חיוביות, כשהקבוצה שזכה לטיפול PRP השיגה ירידה ממוצעת של 65% בחומרת נשירת השיער. 

למי בדיוק מתאים טיפול PRP?

טיפול ה-PRP יכול להתאים לגברים ונשים הסובלים מנשירת שיער והתקרחות, גם במקרים ובהם מדובר על מקרים של נשירת שיער נקודתית ולהם אין רקע של מחלות ובעיות רפואיות ייחודיות. 

טיפול PRP מוקדם אצל אלו הנמצאים בשלבים התחלתיים של התקרחות יוכלו ליהנות מטיפול בו התוצאות יהיו איכותיות יותר. על כן, רופאים רבים המעניקים טיפול זה ממליצים לגברים ונשים לפנות לטיפול עוד באותם שלבים ראשונים של התקרחות ונשירת שיער. 

האם טיפול PRP כואב?

עוד שאלה שלא מעט מטופלים שואלים את עצמם זה האם הטיפול עצמו כואב? הרי מדובר על אזור מאוד רגיש, שלא מעט אנשים חוששים לבצע בו טיפול כל כך חודרני. אז אנו כאן על מנת להוריד במעט את מפלס הלחץ שלכם, כך שתוכלו לגשת לטיפול בראש שקט.

בטיפול עצמו מתבצעות מספר זריקות בראשו של המטופל, כך שהזריקות עצמן עשויות להיות מעט כואבות – אך מדובר על כאב של מספר שניות. על מנת להקל על הכאב יהיה ניתן למרוח משחת אלחוש באזור שבו אמורה להתבצע הזריקה, כך שהמטופל כמעט ולא ירגיש. לאחר הטיפול המטופל יוכל לחזור לתפקוד כמעט מלא ללא שום עיכובים.

אילו תופעות לוואי קיימות?

בחלק מהמקרים ייתכן ותרגישו גירוי קל בעור הקרקפת באזורים בהם בוצעו הזריקות. אותו גירוי יכול להתבטא בתחושת גרד, עקצוץ ואדמומיות, כשאלו אמורים להיעלם בתוך 48 לאחר תום הטיפול. 

לצד אלו, חשוב כמובן לציין ולהדגיש כי כל מטופל יגיב אחרת לטיפול של PRP. בטרם אתם ניגשים לטיפול חשוב להתייעץ עם רופא המשפחה ורופא עור, זאת בכדי שתוכלו לקבל תמונה ברורה ורחבה להשפעות שיכולות לקרות לאחר הטיפול. 

עד כמה הטיפול יכול להיות מסוכן?

מטופלים רבים חוששים לבצע את הטיפול מכיוון שהוא מתבצע כולו באזור הקרקפת, כך שהם פשוט מונעים מעצמם את האפשרות לקבל את אחד הטיפולים היעילים ביותר להתקרחות. אז נציין כי טיפול PRP בזריקת טסיות דם הוא טיפול בטוח במיוחד ואין לכם שום סיבה לחשוש ממנו.

הטיפול כולו מתבצע עם דם שנלקח מגופו של המטופל, כך שאין שום סיכוי להסתבכות של המצב כתוצאה מאי קליטת הדם. אם אתם חוששים לבצע את הטיפול רק בגלל שהוא נשמע מעט מסוכן, אתם יכולים להיות רגועים – הטיפול קיים שנים רבות, ועד כה לא דווח על סיבוכים כתוצאה ממנו.

מהן העלויות?

טיפול PRP משתנה בהתאם למדינה בו בוא מבוצע, בחומרת ההתקרחות ובמוניטין של המרפאה והרופא. בחינה של העלויות תביא אתכם להתרשם מתנודת מחירים רחבה, כשהמחיר הממוצע עומד על 400 אירו. 

גם כאן, כמובן, מומלץ לבצע סקר שוק מקיף. סקר שוק שבוחן כמובן את העלויות השונות, אך מנגד לוקח בחשבון גם את איכות הטיפול ומוניטין המרפאה והרופא. 

דילוג לתוכן